My fantastic Webdings Logo


fiets 

 

Welke fietsmaat past het best bij uw lichaam?Bij aankoop van zowel een racefiets als een mountainbike of een crossfiets mag men al zeker rekenen op meerdere honderden euro's. Dit is onmiddellijk één van de redenen om te zorgen dat jouw (nieuwe) fiets de ideale kadermaat heeft. Daarnaast zal bij een juiste afstelling van de fiets niet enkel het plezier van het fietsen renderen, maar zal er ook een maximale krachtoverbrenging op de pedalen gebeuren. Hierdoor kan men bij eenzelfde kracht een hogere snelheid produceren.

Aankoop van de fiets

Wanneer u beslist een nieuwe fiets aan te schaffen, kan u eerst bij uw favoriete fietsenhandelaar inlichtingen zoals type en merk inwinnen. Als u daarna met die gegevens bij Fietsadvies Adams langskomt, zal er na opmeting van het lichaam gezamelijk besproken worden welke de ideale maten van de fiets zijn. Vaak wordt er gedacht dat enkel de beenlengte belangrijk zijn, maar niets is minder waar. Zo houden bepaalde merken ook rekening met de borsthoogte. Bijvoorbeeld: een fietskader van maat 57 kan een langere bovenbuis hebben dan een kader met maat 58. Hierdoor kan men voor elk lichaam een "ideale kader' vinden.

 

Wat met mijn bestaande fiets?

Een bestaande fiets kan ook aangepast worden aan uw lichaam. Enkel in zeer uitzonderlijke gevallen is dit niet mogelijk. Dit is zo wanneer de kadermaat een te groot verschil vertoont met de ideale kadermaat. Maar dan nog wordt er alles aan gedaan om zo dicht mogelijk de ideale positie te benaderen.

 
I am soooo fake pre-loading this image so the navigation doesn't skip while loading the over state.  I know I could use the sliding doors technique to avoid this fate, but I am too lazy.